Tentang Kita

Daisypath Anniversary tickers

bakal aunty

Thursday, July 22, 2010

hari tu cerita pasal orang kahwin.hari ni nak cerita pasal orang pregnant pulak.huhu.petang tadi.sebelum magrib macam tu.my mom called.


**********


ibu : assalamualaikum!


me : waalaikumsalam!


ibu : hai aunty lola!ke mama siti?haha~


me : huh??siapa?


ibu : awaklah..bakal aunty! aunty lola eh..haha *ketawa lagi ibu.geli hati betul beliau.*


me : *missed the part that ibu said "bakal aunty"*siapa?apa ni?ada siapa kat sana?


ibu : awaklah..awak tak nak jadi aunty ke?haha~


me : cop.cop.eh.eh.kita ke??really?OMG!betul ke ni?dah berapa bulan?


ibu : iyeeee~~hahahhahha!dalam 2 bulan macam tu kot.. *suka benar ibu sudah bakal bergelar nenek!=)*


(sayup2 terdengar ada hilai tawa,adam barangkali..)


me : haha..tahniah lah..oh my goodness!cam tak percaya je,bu..ibu nak panggil apa?nenek?granny?


ibu : hahahhaha~tatau la..nanti kita cerita.haa~adam cakap awak jangan cakap dulu.awak selalu chatting dengan kak ekin kan?saja2 la try2 tegur awak dah boleh jadi aunty ke..tengok dia nak bukak cerita tak.huhu..


me : ohh..ok2.tapi dia jarang online la sekarang.busy kot.it's ok.nanti kita tanya.hihi.dia dah mengidam ke?mual2 tak?ibu pesan dengan adam,kalau kak ekin nak apa,bagi.hee~


ibu : ok2.ibu tengok dia ok lagi ni.belum lagi kot.baru lagi la.haha!dia suruh aunty lola dia balik.haha!*dah lama tak dengar ibu ketawa banyak macam ni..=)*ibu pesan kat adam,sudah2.kena berubah.dah nak jadi bapak.bawak2 solat and mengaji.


me : betul2!kena berubah.hehe..


ibu : oklah.ibu nak kena hantar adik.nak hantar hadiah kat kawan dia.birthday kot..


me : eleh,kawan ke girlfriend?hehe


ibu : haha!entahlah.pada ibu sama je.semua kawan.haha!!*ketawa lagi Puan Azizah..hee~*


me : ok.thanks bagitau!ibu hati2~assalamualaikum..


ibu : waalaikumsalam~


**********

speechless..=))) tadi..lepas dinner,ibu call lagi.

**********

ibu : assalamualaikum!hello mama lola!! *ceria benar suara ibu..=)*

me : waalaikumsalam,nenek!haha~*imagining my mom being a granny~haha..*

ibu : dah dinner?kitorang kat selera bujang ni..

me : dah..baru lepas..huhu..

ibu : sekejap eh..cakap dengan orang ni..

(passing the phone to adam)

adam : hello mama lola!!!

me : hahahahaha!!woihh~~congrats woih!!hahahaha!!

adam : hahahaha!thank you!thank you!nak panggil apa ni?mama lola ke mak uda?

me : haha!tu la.aku tengah bincang ngan boyfriend aku nak panggil apa.hahahaha!

adam : kahkahkahkah!!sengal~hahaha!nah cakap ngan kak ekin..

(passing the phone to kak ekin)

kak ekin : hello~ *i know that she's smiling from ear to ear*

me : hai!!!tahniah~waahhhh~~~seronoknya..excited!!

kak ekin : iyelah..awak kan bakal makcik.hehehe~*sempat lagi nak perli aku over excited.haha!tak apa.hari ni hari kak ekin.bahan lah kita habis2.hehe*

me : haha~mestilah..

**********

and the conversation went on and on.few questions about the baby..passed the phone to ibu,and then said good bye.oh..heard adam shouted at the back.."jangan bagi nama anak aku pelik2!!" hahaha~silly him.i told ibu that i absolutely keep weird names for my own kids!haha!

thank you Allah..thank you Allah The Most Gracious..you bestow us with this beautiful gift.can't wait to be back home..=)



psssttt : *whispering* nak baby jugak.so kena belajar sungguh2.grad.work and save people.save up a lot of money and get married. hihi..=D

2 pssstt:

~ nur khairunnisa mohd azuhar ~ said...

hakhak jgn berangan nak baby b4 grad kak lola :P

Lola MK said...

wuwuwu~~sya kejam..T_T
hahaha~nmpak gaye i x dpt jd mummy hot la kalo dpt ank lmbt..hua3~

 
bukan Greek Goddess. Design by Pocket