Tentang Kita

Daisypath Anniversary tickers

matahariku =)

Saturday, April 10, 2010

each time mata aku tertancap pada tajuk entry nih je mesti aku tersenyum sorang2.teringat matahari teletubbies.hehe~aku suke kartun tuh.kalau ada sesiapa yang ada full series of teletubbies..pleaaasssssseee bagitau aku sebab aku nak sangat..haishh gila kanak2(=_="). tolonglah siti khadijah~sila membesarkan tingkah laku dan pemikiran anda.(jangan besarkan kepala dan diri anda ye?) ok2.kalau aku lah teletubbies (aku nak jadi po!!!siapa tak kenal,sila google),siapa matahari aku nih haa?haa...nih la alasan sebenar aku bangun pagi2(ceh..pagila sangat kan..) nak buat entry nih.bukan apa,semalam memang worn out gila la sebab pergi swimming kat swimming pool tuh haa..dah la da lama tak swimming,tetiba pergi pulak..pergghh..myalgia seyhhh~~oihhh lola!!kau nak cerita apa nih sebenarnya haa???


sorry kepada semua pembaca..hehe..terhanyut dibawa arus syok sendiri pulak.hehe.ya!siapa matahariku itu?kalau bumi nih Allah ciptakan 1 matahari untuk kita semua,Allah memang Maha Pemurah sebab kurniakan aku "ramai" MATAHARI~alhamdulillah..semua sahabat2 aku,yang selama nih teman aku senang susah,ketawa menangis dengan aku,tegur aku kalau aku buat salah,ingat aku walau jauh,mereka semua tuh..matahari aku.aku panggil diorang SUNSHINE.(nak translate jadi BM sinaran matahari,panjang sangat.matahari sudeyhh) dan kali ini,dengan berbesar hati aku nak kenalkan dengan salah seorang manusia yang banyak beri aku inspirasi waktu zaman kejatuhan aku sebelum nih..(ingat pemimpin negara ke apa ada zaman2 jatuh bangun nih.haha)


norfaridahanum binti mad norizan nama diberi.lahir tanggal 3 ogos 1989 (kali nih aku tak salah umur kan?haha).orang perak ni.cantik.mata dia bulat!aku suka.hee~sungguh pandai.pandai apa?mai che habaq..she's doing her MBBS now in Karnataka,India.(bakal doktor nih makcik..sila pinang cepat2 untuk anak teruna makcik.tu pun kalau makcik rasa layakla untuk anak makcik tuh hehe ;P).she's good in poetry.art is her magic.she's really good in sports.i mean it.badminton.netball.name it.even those that she has never done before,she'll do it gracefully.ohh..cakap pasal graceful,anum nih pandai jugak menari ye kawan2.kalau kat india tuh nak buat dance performance,tolonglah panggil anum nih.aku rasa dia dah lama sangap nak menari tuh.hahaha!! 


banyak lagi bakat yang anum ada.tapi kalau nak tau lagi kena lah pergi india,cari dia and kenal ngan dia.hahaha!!!best tak suggestion aku.best kan?boleh korang pergi taj mahal sekali.haa~ini adik manis banyak jalan2 itu lain tempat punya orang.itu taj mahal,dia sudah sampai.itu turki pun dia sudah sampai punya (sila baca macam mamak kat as-salam tuh).hehe..i always think her as Woman of the World sebab dia nih banyak tengok tempat orang.haha~


norfaridahanum mad norizan.she's been through a lot.in facing her own bungee-jumping-world,she lives with courage and dignity.no matter how hurt life has made her.she keeps on pacing her path with belief that there's always new hope for her.despite all of these,she's very lucky,in my opinion la.because she has a very supportive and caring family.sangat rapat dan kukuh hubungan antara mereka.cemburu jugak.tapi in a good way ye..buat aku sendiri nak bina keluarga macam mereka suatu hari nanti.ohh..sejuk perut mak anum dapat anak macam anum.i'd like to have a daughter yang persis macam anum.boleh tak?huhu.


waktu aku sedih suatu masa tertentu dahulu,sungguh seksa jiwa aku nih.ye..memang aku ada kawan kat sini yang boleh share,tapi mereka semua tuh baru aku kenal.sungguh tak ada pengubat buat hati aku yang lara waktu itu.until she told me about her TOINK ! TOINK ! or she calls it as mr. TT. whenever i had my free time,i read her encouraging posts and amazing entries yang selalu buat aku senyum sendiri,buat aku sendiri percaya yang ada harapan baru untuk aku,ada tempat untuk aku dalam dunia ni.her beautiful words were always soothing.and they always do.each of her sentence (pastilah bukan berkisar tentang aku) is describing her belief ,her feeling and her hope kat pentas hidup ni.


now nih,zaman sedih dia dan aku dah berlalu,insyaAllah. she's been in a new phase (=bunga2 blossom2 je kat mata dia) now.hehe..hope she's doing well there.go girl!!haha! i hope you will always be happy there.nak cerita la pasal musim bunga anum kat sana kan..(walaupun india tak ada musim2 ni,at least not in karnataka yang confirm panas/hujan je tu ;P).perempuan ini dah melangkah setapak lagi dalam memanjangkan lagi list bakat terpendam dia iaitu menjejakkan diri dalam industri perfileman Mollywood.hahaha!!!kidding..tak ah..gurau je.actually,she had written a song.a beautiful song.she did it very well for person who wrote a song for the first time.me and adin always sing the song whenever we mention anum.haha!the chorus is so cute.hahaha!!


ohh..dengan ini,aku nak bagitau lagi satu talent anum.huhu.she has beautiful voice.singing is her passion.kepada Suria Records ambiklah anum ni jadi pengganti siti nurhaliza.haha~tapi kasi dia jadi protege siti dulu sebab ada yang nak kena gilap lagi ni..ececece..aku ni macam syafinaz kat dalam OIAM pulak.hehe.hmm..pasal lagu anum nih.the melody is by my ex-classmate linda tan,the lyric is by anum herself and the song is performed by her of course =). what the song is all about?dengarlah sendiri.haha~sumber inspirasi di sebalik lagu,itu aku tiada hak nak bercerita di sini.biarlah rahsia ye?ok.kat sini aku link kan lagunya ye?the song still needs some touch up a little bit here and there though.enjoy ok?







p/s:i miss u dear..

4 pssstt:

norfaridahanum said...

omg babe..
aq tgh nangis kot nih..cis btul!
actually aq tgh down mcm apa lagik nih.n when reading this aq rasa calm sekejap.sbb there r still people who knows me.with that "knows" i mean tahu betul2,my past.owh,bukan yg past 2 3 tahun nih ok.berbelas tahun punya cerita pun ko simpan.

owh @#$@$@@$Y^&%^.it's on utube? wtFISH?????????????oiiiii!seganlah cmnih adoi.

apa bloom2?xde mknanya?jgn buat andaian sendiri...fahamkan apa yang kita rasa cukup.fahamkan betul2.mintak petunjuk n doa banyak2. ingat,istikharah tuh bukan utk urusan jodoh kahwin semata2 ok? apa2 pun,sentiasa bersangka baik dgn Allah dan yakinkan diri apa yg dia tentukan utk kita mestilah yg terbaik utk kita.insyaAllah..

hope u n kudin have a longlasting r/ship.jgn cepat give-up.fight selagi mampu dan mahu =))))

i miss u syg

lolalolipoplolita~ said...

hehe...ko ptut ckp thanx ngn aku sbb x lme lg ko akn dpt offer dr src + istana budaya..hahaha!!aku nk ltak pic ko..tp pk2 blik,baik aku ltak suare ko..ke ko nk aku dwld vid menari hatinya tak tahan dr fb pstu upld kt utube n then aku link ke cni???haaa...ko pilih..hahaha!!tapela.. ni sbg bukti aku tak tipu sesiape yg sore ko mmg sdap..huhu..

ohh...mengapa anda down??study ka?social life ka?jgn sdih k sayang..smoge ko sihat sjhtera dan gembire di sane~~ =)

norfaridahanum said...

men ugut2 pulak..mana aci!xde r..menari tuh mungkin bakal tinggal sejarah je kot.nari dlm bilik je.takpun nari utk suami nnt..awwww.hahahha!

nak down psl study utk ape babe? mmg kita tahu semua nih susah.untuk pengakhiran bergelar DR yang indah.so,REDAHHHH! social life? errr..rs mcm aq dh kurang socialising dah skang nih.circle of clicks aq org yg samalah..u know me,kwn hye hye bye bye ramai. tapi label sahabat tu aq berkira sket ah.wuuuuu!miss u sgt2.

lola,jaga diri ok.bercinta2 jugak.stdy first,family first. slagi blum terikat,pulunlah bermanja dgn family dulu.huhu!selamaba je aq pesan kan.entah nnt kalo aq ade bf pun aq lagi tahapehape je.

lolalolipoplolita~ said...

(^_^)

insyaAllah kita same2 brusaha brubah ke arah yg lbih baik kn?kalo ikut hati..ikat je trus.dapat pahala.tapi..susah..maklumlah..MUDA lg(walopn ko lg mude dr aku).hoho.kite mrancang,Allah penentu segala.so..berdoa jela..=)

semoga hari2mu tenang di smping teman2 tersayang di sana..=)

p/s: aku ngn kudin de bwt lgu ni versi acoustic.hee~tp still in process.huhu

 
bukan Greek Goddess. Design by Pocket